FILIPPINERNE OPLEVELSER

Dykning på Apo Island: Skildpadder og farverige dyk venter forude

Hvis du godt kan lide at dykke, er Apo Island ud for Dauin på Filippinerne det perfekte sted at gøre det. Her vrimler det med farverige fisk, koraller og endnu bedre – skildpadder. Apo Island er så at sige et dykkerparadis, og derfor forelskede vi os begge to fuldstændigt i dykningen og snorklingen på Apo Island.

Hvorfor er det godt at dykke ved Apo Island?

Det er godt at dykke ved Apo af flere grunde; her findes et godt og sundt rev med en masse liv, men også fordi de lokale passer meget på de skildpadder der lever der –  det vil sige, at du næsten kan være helt sikker på at se skildpadder der.

Det er også et godt sted at dykke, hvis du lige har lært det. Ved Apo er der mulighed for, at du kan komme på dykke på lokationer, som ikke går længere ned end 18 meter.

En tredje grund til at dykke ved Apo er, at der for den øvede dykker er mulighed for at komme på et strømdyk eller et dyk helt ude ved kanten af revet (og her går det bare ned i det dybe blå hav).

Hvad kan man se på en dykkertur til Apo island?

https://www.facebook.com/backpackingtheworld/videos/239412896721668/

Hvad kan man ikke se, har jeg næsten lyst til at skrive, for man kan virkelig se meget her! Ved Apo er du næsten garanteret at se skildpadder – jeg har ikke haft et eneste dyk, hvor jeg ikke har set skildpadder.

Derudover er der mulighed for at se alt lige fra farverige nøgensnegle og klovnefisk til slanger og barracuda. Hvis du er rigtig heldig, kan du måske spotte en hvalhaj eller thresher shark, der svømmer forbi. Du kan desuden også være heldig at spotte delfiner på bådturen derover eller hjem igen.

Hvordan forløber en dykkertur til Apo?

Hvis ikke du bor på øen, tager du med en båd tidligt om morgenen. Vi tog afsted med båden fra Bongo Bongo i Dauin. Sejladsen derfra tager cirka 45 minutter. Første dyk sker relativt hurtigt efter ankomst til første dykkerlokation, og derefter holdes der pause mellem de resterende med snacks, frokost og vand. Du vil typisk være tilbage sidst på eftermiddagen igen.

Hvilket dykkercertifikat skal man have for at kunne komme på en dykkertur til Apo?

For at kunne komme med på en dykkertur til Apo kræver det kun, at du har et Open Water Certifikat, hvor du har mulighed for at dykke ned til max 18 meter. Ved ”kun” at kunne dykke til 18 meter går du bestemt ikke glip af noget, da det vrimler med liv.

Hvorfor er der så mange skildpadder?

På Apo Island vrimler det med skildpadder af arterne grønne havskildpadder og hawksbill havskildpadder. Den førstnævne lever normalt på 0-15 meters dybde, hvor de græsser alger eller tager en lur i de bløde koraller. De lever af alger, som det bugner af i det lave vand omkring Apo Island.

Hawksbill havskildpadder findes i lavt vand, men bevæger sig typisk ud på dybere vand, da de primært lever af hårdkoral og anemoner – hvilket der også er rigeligt af i området.

Området omkring Apo Island er godt beskyttet, og har været det de sidste 30 år. Det har gjort det muligt for skildpadderne at bruge området omkring øen som fodringsplads. De lokale går meget op i at beskytte det marine liv, og det kan både ses i bestanden af havskildpadder og det farverige liv i form af både fisk og koraller.

Hvor meget koster en dykkertur dertil typisk?

En heldagstur med tre dyk og forplejning koster hos Bongo Bongo Divers 4.000 filippinske pesos. Det svarer til cirka 460 kroner, hvilket er en rigtig god pris for så mange dyk. Det er med andre ord meget budgetvenligt 😊

Der er altså ikke andet at sige end: TAG AFSTED! Apo Island er paradis under havoverfladen – og er du ikke til dykning, kan du se mindst lige så meget, når du snorkler. Det er et fantastisk sted, som du må unde dig selv at opleve, når du rejser til Filippinerne.

Hvis der er noget, du er i tvivl om, eller gerne vil høre nærmere om, er du velkommen til at skrive en kommentar eller kontakte os direkte her

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *