FILIPPINERNE

Alt du skal vide om El Nido på Filippinerne

El Nido på øen Palawan på Filippinerne siges af mange at være et af de smukkeste steder i verden på grund af dets krystalklare vand, smukke laguner og skulpturelle kalkstensklipper. I indlægget her guider vi dig til, hvad du absolut bør opleve, når du lægger vejen forbi El Nido.

Efter en knap så sjov afslutning med bombeangreb i Sri Lanka, glædede vi os virkelig til at komme tilbage til Filippinerne. Første destination på rejsen dertil var øen Palawan, som vi fra flere rejsende havde hørt, skulle være et af de smukkeste steder i verden. Derfor skulle vi naturligvis dertil!

Vi var dog lidt spændte på, om det ville være for kommercielt og turistet for os, da vi foretrækker at besøge steder med en mere afslappet og lokalt præget stemning. El Nido ER turistet ja, men det var slet ikke så slemt, som vi havde forventet.

Hvordan kommer du til El Nido?

Der er flere måder at komme til byen på:

  • Du kan flyve til Puerto Princesa og herefter tage en van til 500 PHP per person til El Nido. Det er en tur på cirka 5-6 timer. Det gjorde vi, og var en ganske udmærket måde at komme til El Nido på.
  • Du kan flyve direkte til El Nido. Hvis du er lidt presset på tid, kan det være godt givet ud at flyve til El Nido. Det er dog en noget dyrere løsning.
  • Du kan flyve til Coron og efter endt ophold tage hurtigfærgen eller den almindelige færge til El Nido. Hurtigfærgen tager 5 timer og koster cirka 2.000 PHP.

Hvor kan du bo billigt på El Nido?

Selvom El Nido er en lille sammenklemt by, er der masser af overnatningsmuligheder at vælge imellem. Hvis du ligesom os rejser på budget, kan vi varmt anbefale Austria’s Guesthouse & Restaurant, som koster cirka 50 kroner per mand per nat inklusive morgenmad. Det er med fællestoilet, hvor vandet ikke altid render fra bruseren – men, det er bare en del af charmen 😊

Personalet er meget hjælpsomme og søde til at hjælpe med at arrangere ture og transport 😊

Hvor mange dage skal du have i El Nido?

Det er meget individuelt, hvor meget tid man gerne vil og kan bruge i El Nido. Vi brugte 5 dage og havde kun en enkelt dag, hvor vi ikke oplevede noget, fordi vi lige manglede en pause 😊 Vi synes 5 dage var meget passende, og vi havde rigeligt med tid til øhop, dykning og en smule adventure.

Du kan sagtens bruge en hel uge der, hvis du har lyst, for der er rigeligt at lave!

Hvad skal du opleve i El Nido?

1. Tag på øhop

Øhop er det de fleste turister kommer til El Nido for at opleve, og derfor er det naturligvis et must do, når du er der.

Der er fire ture at vælge imellem:

  • Tour A (Big Lagoon, Small Lagoon, Secret Lagoon, Shimizu Island, 7 Commando Beach)
  • Tour B (Snake Island, Cathedral Cave, Entalula Beach, Pinagbuyutan Island, Snorkeling site)
  • Tour C (Helicopter Island, Matinloc Shrine, Secret Beach, Star beach, Hidden Beach)
  • Tour D (Ipil Beach, Small Lagoon, Cadlao Lagoon, Paradise Beach, Pasadigan Beach)

Hvis du ligesom os godt kan lide at tage på oplevelser, som er mindre populære blandt turister, så skal du vælge tour B og D.

Første stop på tour B.

På tour B var der maks 5 både udover vores egen båd, hvilket var ret rart. På tour D var det endnu bedre; her havde vi flere gange øerne helt for os selv, hvilket betød at vi rent faktisk kunne nyde stilheden og omgivelserne til fulde.

Selvom turene er mindre populære end de to andre, betyder det ikke, at det ikke er nær så flot. For det er det virkelig! Vandet er krystalklart, palmerne svajer i vinden, snorklingen er god og paradisstemningen er helt i top. Så du bliver ikke snydt ved at tage på D og B – tværtimod!

Cadlao Lagoon på tour D var et klart højdepunkt!

Turene koster fra 1200 PHP til 1400 PHP per person alt efter hvilken tur og hvilket bureau, du booker turene ved (hvis du har mod på det kan du helt sikkert prutte om prisen). Frokost og snorkeludstyr er inkluderet i prisen.

På den første tur skal du desuden også betale for en miljøafgift, som gælder i 10 dage. Den koster 200 PHP, og hvis du sørger for at gemme den, skal du kun betale for den én gang.

2. Tag ud at dykke

Egentligt ville Steffan gerne have været ved Coron for at dykke med skibsvrag, men da vi synes, det blev for presset, besluttede han sig for at gøre det ved El Nido i stedet. Han havde ikke de store forventninger, men dykkene viste sig alligevel at være rigtig gode med god sigtbarhed og et rigt marineliv!

Vi synes begge, skildpadden her på billedet minder om skildpadden fra Find Nemo!

Han var blandt andet så heldig at se en havskildpadde, som de med lidt snilde kunne fodre med søgræs. Da vi elsker skildpadder, var han naturligvis helt oppe at ringe, da han kom tilbage fra dykkerturen 😊

Steffan betalte for 2 dyk, som kostede 3.800 PHP. I prisen var både frokost, snacks og udstyr inkluderet (han medbragte dog sit eget udstyr, som han plejer).

3. Få et sus i maven ved Canopy Walk

Hvis du trænger til et afbræk fra paradisstrande, smukke laguner og svajende palmetræer, kan vi varmt anbefale Canopy Walk. Ved Canopy Walk kan du ved at klatre få en fantastisk udsigt over byen og bugten.

Den består af en 75 meter lang, svajende bro og trapper, der følger stejle og skarpe klipper, indtil du når til toppen. Her får du den smukkeste udsigt! Du får pusten og varmen, når du gør det, men det er det hele værd.

Hvis du har lyst, kan du fortsætte videre ud på to ”edderkoppespind”, inden du begynder nedstigningen.

Det er en rigtig sjov oplevelse, som vi vil mene, er for alle. Du behøver ikke være i en vanvittig god form, da turen tager alt imellem 30-60 minutter (hvis du også vælger at få de to edderkoppespind med).

Turen op til udsigtspunktet og ned igen koster 400 PHP per person. Hvis du tilføjer edderkoppespindene, koster det yderligere 300 PHP per person. Vi synes, de 300 PHP ekstra er pengene værd og godt givet ud. Det var rigtig sjovt og en anderledes oplevelse.

4. Slik sol på Nacpan Beach

Nacpan Beach siges at være den smukkeste strand i El Nido. Her finder du en lang strand med masser af palmer og krystalklart vand. Det er en rigtig lækker strand og en god mulighed for at slikke sol uden at ligge lige op og ned af en fremmed 😊

Du kan komme dertil med motorcykel/scooter, tricycle og en van. Vi tog en van, da det var billigere end en tricycle, og kostede 600 PHP per personen tur/retur 😊

Kan du hæve penge i El Nido?

Dette spørgsmål var et af de helt centrale for os at få opklaret, inden vi tog afsted til El Nido. Mange steder på nettet står der, at det ikke er muligt at hæve ELLER at automaterne ofte render tør for penge.

Vi valgte derfor at hæve 2x 10.000 PHP i Puerto Princesa + tage de cirka 6.000 PHP, som vi begge havde liggende i pungen i forvejen med. Så var vi i hvert fald sikre i forhold til de ture, vi på forhånd havde vidste, vi gerne ville booke 🙂

Men, det ER muligt at hæve penge i El Nido. Der er to banker med hver deres automat. Hver dag og aften så vi flere turister hæve fra dem uden problemer. Hav dog som minimum penge med til de ture, du gerne vil booke, så du er sikker på, at du ikke kommer til kort.

Hvis du ligger inde med spørgsmål om El Nido, som vi ikke har besvaret her i indlægget, er du velkommen til at skrive en mail eller en kommentar i feltet nedenfor.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *