Færøerne

Rejseguide Tórshavn: Det kan du opleve i den færøske hovedstad

På Færøernes største ø, Streymoy, ligger hovedstaden, Tórshavn. Det er en by, der er spændt fast imellem traditioner og moderne impulser, og det kan mærkes, når du tager en tur gennem gaderne i den færøske hovedstad.

Tórshavn er nok verdens mindste hovedstad – men en charmerende én af slagsen. En slentretur igennem den færøske hovedstad er noget helt andet end en tur igennem Københavns gader og stræder; for i Tórshavn er der stille, der er græstægte hustage og folk lader til bare at nyde at være til.

Hvorfor skal du tage til Tórshavn?

Som Færøernes største by, er det umuligt at komme udenom Tórshavn. Når du ankommer, bliver du i tvivl, om du egentligt er ankommet det rigtige sted – for hvorfor er der så stille, og er byen virkelig så lille? Det er lige netop dét, der er grunden til, at du skal lægge vejen forbi verdens mindste hovedstad, da det er en helt anden oplevelse, end du er vant til.

Derudover emmer byen af charmerende gader, der snor og kringler sig på alle verdens måder, mens du går forbi den ene hyggelig café og butik efter den anden. Byen er spændende at udforske, for du ved ikke, hvad der gemmer sig rundt om næste gadehjørne eller vejsving.

Hvad skal du opleve i Tórshavn?

1. Tinganes

I bydelen Tinganes får du virkelig fornemmelsen af at bevæge dig langt tilbage i tiden, når du går mellem de smalle gader, græstægte tage og hvidsprossede vinduer. De sorttjærede huse og rødbrune bygninger er, hvad der karakteriserer Tinganes, og er et must see på din tur rundt i Tórshavn.

De rødbrune bygninger bruges i dag til lagmandskontoret og andre ministerielle administrationer – hvilket du slet ikke får fornemmelsen af, når du går rundt blandt bygningerne.

2. Udforsk byens gader og stræder

Tórshavn er en rigtig hyggelig by, og den eneste måde, du oplever byens charme på, er ved at bevæge dig rundt i gaderne. Fortov findes der ikke så meget af alle steder, så pas på, når du bevæger dig rundt i et smalt og skarpt sving – for du når ikke at se, at der kommer en bil kørende 😊

Der findes desuden et væld af hyggelige og traditionelle bygninger, caféer, restauranter, butikker og meget mere. Snyd dig heller ikke for en tur ned til havnen 😊

2. Flyv med helikopter

20 minutters gang fra Tórshavn langs vejen Yviri Við Strond (og mod campingpladsen) finder du landingspladsen til helikopteren, som næsten kan tage dig lige hen, hvor du vil på ingen tid. Vi valgte at tage til Klaksvik (som du kan læse om her), men helikopteren flyver også til mange andre bygder, der er oplagte at udforske.

Vi vil klart anbefale dig en helikoptertur, når du er i Tórshavn, da det er en ganske unik oplevelse.

3. Udsigt over Tórshavn

Noget af det sidste vi gjorde lørdag eftermiddag, var at køre til Hotel Føroyar, som med sin placering på fjeldet har en fantastisk udsigt over byen. Du kan sagtens holde i nærheden af hotellet og nyde synet, som virkelig giver dig billede af, hvor lille en hovedstad Tórshavn er.

Leder du efter flere gode rejsetips til Færøerne? Så kan du læse mere her: 

Guide: Hvad koster en weekendtur til Færøerne?

Saksun Færøerne: Det (måske) smukkeste sted på Jorden

Ligger du inde med flere gode tips om Tórshavn, eller vil du vide nærmere om den fantastiske hovedstad? Så er du velkommen til at dele dine tanker i kommentarfeltet eller skrive direkte til os på mail

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *