Færøerne

Oplev smukke Færøerne: Derfor skal du leje en bil

På vores weekend getaway til Færøerne valgte vi at udnytte tiden optimalt ved at leje en bil den ene af de to dage, vi havde til rådighed. Det viste sig at være den bedste ide, vi længe har fået, da det gav os mulighed for at nå hen til steder, busserne ikke kørte til.

Indlægget indeholder et sponsoreret link. 

Hvordan er det at køre på Færøerne?

Det at køre rundt på Færøerne er en oplevelse i sig selv, da det ikke kan sammenlignes med kørsel herhjemme; det indebærer alt lige fra kørsel i tunneller til kørsel på snoede og smalle veje langs små bygder, hvor du håber, du ikke møder en lokal modkørende bilist.

Når det så er sagt, er det en virkelig god oplevelse at køre rundt på de færøske veje, da du kører i helt fantastiske omgivelser. Det ene øjeblik kommer du forbi en bugt for det næste øjeblik at køre forbi det ene vandfald efter det andet – det er meget scenisk, og skal opleves 😊

Er det dyrt at leje en bil?

Som budgetrejsende, der rejser rundt med rygsæk i stedet for en fancy lilla kuffert (reklamelink), synes vi ikke, det er dyrt at leje en bil på Færøerne. Vi lejede en bil gennem vores hotel til 445 kroner inklusiv forsikring og fri kilometer. Den var helt ny, og havde kun kørt i omegnen af 3.000 kilometer, så der var ikke en finger at sætte på noget 😊

Vi kørte fra Kirkjubøur i den sydlige del af Streymoy til Saksun i den nordøstlige del af Streymoy og brugte kun en kvart tank (vi tankede for 104 kroner). Vi var afsted i 7 timer, og syntes virkelig, vi havde kørt meget rundt og oplevet en del,  så det bekræftede os kun i, at vi havde taget den rette beslutning.

Hvad kan du se ved at køre rundt på Færøerne?

Det er nemt sidde her og skrive, at det er en god ide at køre rundt selv, fordi du får set en masse natur. For at overbevise dig om, at det er den helt rette måde at opleve landet på, viser vi jer her nogle af de flotte billeder vi fik taget ved de tilfældige steder, vi kom forbi:

1. Smukke vandfald

Uanset hvor du kører, kommer du på et eller andet tidspunkt lige pludseligt forbi et vandfald – om det så er den mindre af slagsen eller de helt store, som på billedet her. Du behøver ikke lede efter dem, for de dukker nærmest op af dem selv – med andre ord er du på Færøerne garanteret at se vandfald.

2. Flotte bugter

Kort efter vi forlod Tórshavn for at køre længere op nordpå blev vi mødt af ovenstående syn. Som I kan se på billedet, var vi oven i købet også heldige med vejret, som gav Steffan mulighed for at tage dette helt fantastiske billede.

Vi mødte flere steder undervejs, som mindede om dette sted, og hver gang blev vi ramt af en følelse af enorm ydmyghed. Hvem vil ikke gerne køre bil, når man har noget så flot som dette at holde ind og kigge på? 🙂

3. Sneklædte fjeldtoppe

Efter vi havde været i Saksun besluttede vi os for bare at vælge et tilfældigt sted at udforske i nærheden af Tórshavn. Det bragte os lidt uventet op i fjeldtoppene, som bød på sne- og isglatte veje. Selvom Steffan ikke var helt tryg, fik vi alligevel lidt af en oplevelse ud af det, da der ventede os et helt fantastisk udsyn, som vi sent vil glemme 🙂

Vi kan altså dermed varmt anbefale, at du lejer en bil, når du rejser til Færøerne. Du får meget mere ud af dit ophold oplevelsesmæssigt – og når det ikke er dyrere, hvorfor så ikke gøre det? Hvis du gerne vil starte din rejse ud med at køre rundt med det samme, kan du også leje en bil i Vagar lufthavn.

Leder du efter flere gode tips til oplevelser på Færøerne? Så læs mere her:

Saksun Færøerne: Det (måske) smukkeste sted på Jorden

Rejseguide Tórshavn: Det kan du opleve i den færøske natur

Hvis du har spørgsmål eller ligger inde med andre gode tips, er du velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet. 

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

  1. Wooow, sikke nogle udsigter! Super skønne billeder. Vi drømmer meget om at komme til Færøerne en dag – og det er meget lokkende at leje bil, når man kan køre så spændende steder hen!

    1. Backpacking The World siger:

      Vi kan i hvert fald klart anbefale at tage til Færøerne – der er simpelthen så smukt. Og så har man det hele næsten for sig selv 😉

  2. Der er simpelthen så flot på færøerne! Og virkelig god ide, det med at leje bil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *