Færøerne

Guide: Hvad koster en weekendtur til Færøerne?

Det er nemt at påstå, at Færøerne er en destination, der kan besøges på budget. Det bliver for mange lidt for abstrakt, og derfor vil vi i dette indlæg give jer et overblik over, hvad vores fantastiske weekendtur til Færøerne kostede.

Vores weekendtur til Færøerne endte med at blive en spontan beslutning, og derfor fik vi også først booket hotel og flybilletter en måned inden afgang. Normalt er vi ude flere måneder før, og derfor var vi også ret spændte på, om det ville have en negativ indflydelse på prisen (det synes vi ikke, det havde) 😊

Rejsebudget Færøerne

Som budgetrejsende forsøger vi altid at holde vores udgifter så lave som muligt – dog uden at gå for meget kompromis med oplevelser og beliggenhed, hvis det er vigtigt for helhedsoplevelsen af rejsen. Sådan havde vi det også med Færøerne. For selvom vi stadig lægger til side til vores jordomrejse til februar, ville vi stadig gerne have en masse ud af vores ophold.

Her er en oversigt over, hvad vi har brugt på Færøerne, og hvad pengene er brugt på og til i løbet af 3 overnatninger (priserne er samlet for 2 mand):

 • Fly: 3200 DKK
 • Overnatning: 2535 DKK
 • Busser: 450 DKK
 • Helikopter: 215 DKK
 • Billeje: 445 DKK
 • Benzin: 105 DKK
 • Snacks: 200 DKK (købt hjemmefra)
 • Mad og drikke: 712 DKK

De samlede udgifter er dermed: 7.864 DKK (3.932 DKK per mand).

Uddybelse af udgifter

1. Flybilletter

Med i prisen for flybilletterne var også en enkelt kuffert (som er rigeligt). Vi kunne have valgt flybilletter til 1.000 DKK per mand, hvis vi fløj torsdag eller fredag formiddag, men da det passede bedre med en aftenafgang måtte vi altså af med det mere.

Et godt tip: Kig efter flybilletter i god tid på Travelmarket.dk og husk at slette dine cookies inden søgning. Det kan have indflydelse på prisen, hvis du tjekker for billetter flere gange.

2. Overnatning i Tórshavn

Det er ikke billigt at overnatte i Tórshavn, men vi synes, vi fik meget valuta for pengene. Vi overnattede på Hotel Streym, som er et hyggeligt og afslappet hotel/vandrehjem med et hjælpsomt personale. Det ligger kun 300 meter fra busstationen, og ligger derfor tæt på centrum. Morgenmaden er rigtig god, og så er der gratis kaffe/te/kakao hele dagen 😊 Du kan sagtens få overnatningen billigere, hvis du overnatter i mindre bygder.

3. Mad og drikke

Vi valgte hjemmefra at medbringe frugter, forskellige kiks, chokolade, drikkevarer og nødder for at spare frokosten væk. Ved at spise en god omgang morgenmad, lykkedes det os fint at holde os kørende på de medbragte snacks hen over dagen. Dermed slap vi også for at skulle tænke på at finde et sted, hvor vi kunne holde ind for at få noget at spise – og det var rart 😊

Fredag aften var vi så trætte, at vi valgte at tage det første og det bedste takeaway. Steffan fik en pizza og jeg en pita kebab. Det er ikke så eksotisk nej, men vi var for trætte til andet 😉

Lørdag aften steppede vi dog op, og bestilte bord på Angus Steakhouse, som ligger blot 7 minutter på gåben fra hotellet. Dette sted kan vi varmt anbefale, men bestil gerne bord så tidligt på dagen som overhovedet muligt, da det er et populært lokalt spisested 😊 Priserne er fair, og vi endte med at give 402 kroner for en chicken burger og steak med fritter og drikkevarer.

Færøerne er dermed til at have med at gøre rent økonomisk i forhold til de overvældende og eventyrlige naturoplevelser, du får med.  Vi er overraskede over, at det ikke kostede os mere, og er derfor mere end klar på at skulle tilbage dertil igen snarest muligt.

Vil du have flere rejsetips om Færøerne? Så kan du læse mere om vores oplevelser her: 

Rejseguide Kirkjubøur: Færøernes mest historiske sted

Saksun Færøerne: Det (måske) smukkeste sted på Jorden

Du er velkommen til at kontakte os eller skrive i kommentarfeltet, hvis der er noget, du gerne vil have uddybet i forhold til budgettet.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

 1. Tak for god inspiration og at jeg kan få en ide om hvad det koster at tage til Færøerne. En destination som vi endnu ikke har besøg men som står højt på listen. Jeg troede egentlig, der var dyrere så det var da behagelig læsning. Tak for det.

  Godt nytår 🙂

  /Annette

 2. Carsten Wagn Nielsen siger:

  Hvor bestilte i turen?

  1. Backpacking The World siger:

   Hej Carsten,

   Vi sammensatte og bookede alt selv 🙂

   Vi sammensætter altid vores rejser selv for at gøre det så billigt som muligt. Vi finder og køber derfor selv fybilletter, overnatning, oplevelser med mere 🙂

   Rigtig god jul og godt nytår!

   Mvh

   Mia / Backpacking The World

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *