Færøerne

Guide: Hvad koster en miniferie på Færøerne?

Færøerne er et helt fantastisk sted, som vi mener, alle danskere bør tage til mindst én gang i livet, hvis de får chancen. Naturen er overvældende og luften så ren og frisk, at det føles helt naturligt at gå tidligt i seng. Desværre er det ikke helt billigt at tage på en forlænget weekend eller miniferie på Færøerne – i hvert fald ikke i højsæsonen. Til gengæld venter der eventyr rundt om hvert et hjørne.

Færøerne er et land, du skal tage til, hvis du gerne vil ud og opleve og være fysisk aktiv, imens du gør det. For langt de bedste sites på Færøerne kan du kun opleve, hvis du er villig til at vandre. Den gode nyhed er, at du sagtens kan klare de fleste hikes, hvis du er i moderat form!

Rejsebudget for Færøerne

Vi er meget glade for at rejse på budget, og derfor forsøger vi altid at holde udgifterne nede så meget som muligt. Det har vi også forsøgt at gøre på vores miniferie på Færøerne her i sommeren 2020. Vi skulle have været afsted i påsken i 6 dage men måtte aflyse på grund af corona og i stedet nøjes med 4 overnatninger i starten af juli. Men afsted kom vi!

Her er en oversigt over, hvad vi har brugt på Færøerne på vores miniferie:

  • Fly: 3.958 DKK
  • Overnatning: 4.500 DKK (inkl. morgenmad)
  • Billeje: 2.500 (inkl. lufthavnsgebyr på 300 DKK)
  • Benzin: 300 DKK
  • Mad: 350 DKK
  • Snacks og mad købt hjemmefra: 165 DKK
  • Færge Kalsoy: 200 DKK

De samlede udgifter er: 11.973 DKK (5.986,50 DKK pr. pers.).

Uddybning af rejsebudget for Færøerne

Flybilletter

Flybilletter er generelt dyrere i højsæsonen. At corona så også har haft en indflydelse oveni det, har bestemt ikke hjulpet på den pris, vi skulle af med, da vi lykkedes med at ombooke vores billet i slutningen af juni.

Læs også: Hvad koster en weekendtur til Færøerne?

Med i prisen var både kuffert og håndbagage. Vi havde heldigvis købt direkte ved flyselskabet, Atlantic Airways, så det var ikke noget problem at få en voucher og at ombooke billetten.

Overnatning

Vi har overnattet på Hotel Streym før, og gjorde det igen. Prisen var det samme for 6 overnatninger i påsken – men sådan er det! Morgenmaden er rigtig god og servicen høj, så vi havde ikke noget imod at give det samme for 2 nætter mindre, selvom det bestemt ikke havde gjort noget, at vi kunne have været længere afsted 😊

Billeje og benzin

Vi valgte denne gang at leje en bil direkte fra lufthavnen gennem Hotel Streym. På denne måde kunne vi komme ud at se noget med det samme og ikke vente på en bus. Det var vi virkelig glade for, da vi hurtigt efter coronatesten i lufthavnen kunne køre afsted mod Tórshavn.

Vi kørte i en Citröen C3, som viste sig at køre virkelig langt på literen. Vi behøvede derfor kun at tanke én gang, selvom vi kørte ret meget i løbet af de fire dage.

Mad og snacks

Vi er ikke typerne, der bruger penge på at gå på restaurant. Det gjorde vi heller ikke denne gang, hvor vi hjemmefra havde købt müslibarer, æbler, boller, kiks, nutella, brikkakao og brikjuice. Det holdt os kørende fra frokost og frem til aftensmad, hvor vi valgte at købe sandwich hos en grillbar. Det var fantastisk, da vi kunne tage det med os til hotellet – vi var pænt trætte alle aftener og orkede derfor ikke at sidde og spise ude 😊

Ved at have boller, drikkevarer og snacks med hjemmefra sparede vi frokosten væk og skulle ikke bekymre os om at finde tilbage til Tórshavn for at finde noget at spise. Det kan varmt anbefales at gøre!

Hvornår skal man rejse til Færøerne på miniferie?

Vil du gerne have mest muligt ud af dine penge, anbefaler vi, at du tager til Færøerne i lavsæsonen eller lige inden, højsæsonen begynder og vejret dermed er varmere. Det er meget billigere, ligesom der under normale omstændigheder vil være langt færre turister.

Læs også: 4 flotte vandfald på Færøerne

Vejret på Færøerne er meget omskifteligt året rundt. Så selvom det er sommer, kan det godt være så blæsende og fugtigt, at du føler trang til hat og handsker 😉 Vi havde vinterjakke med, hvilket vi var ret glade for!

Vi synes også, Færøerne er mere charmerende i efteråret, hvor der er sne på fjeldtoppene. Det giver noget andet til landskabet!

Læs også: Rejseguide Færøerne: Oplevelser på Eysturoy

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *