Mulafossur
Færøerne

Guide: 4 flotte vandfald på Færøerne

Færøerne byder på ganske enestående og fantastisk natur, hvoraf vandfald er noget, der findes over det hele på Færøerne. Men, der er nogle enkelte vandfald, som er lidt flottere end alle de andre.

Når det regner meget på Færøerne, bliver landskabet som forvandlet, da bjergsiderne fyldes med det ene mindre eller større vandfald efter det andet. Det er et fantastisk syn og ikke noget, man møder mange steder i verden. Langt de fleste af disse tørrer dog ud, hvis ikke det regner synderligt i flere dage. Der er dog nogle, som selv efter en tør periode stadig har vand i sig og er imponerende at se på.

Vandfald på Vágar

Vágar er den af de færøske øer, der byder på nogle af de mest fantastiske naturoplevelser. Det er både her, man finder Leitisvatn, Trælanipa, Drangarnir og meget andet. Det vælter med fantastiske oplevelser!

Vandfald er også noget, du kan opleve – nemlig Múlafossur. Når du googler Færøerne, er det med al sandsynlighed et billede af dette vandfald, der dukker op, da det er et af de mest ikoniske steder.

Mulafossur

Det fantastiske ved dette vandfald er, at man ikke behøver at vandre for at opleve det. Det ligger ved kanten af byen, Gasaldur, og kan ses fra en sti. De modige tager den usikre og stejle trappe ned på ”stranden” – men dette anbefaler vi ikke på nogen måde, da det er livsfarligt.

Vi kan godt forstå, det er blevet must see på Færøerne, da det på meget elegant vis falder ned i havet – hvor tit ser man lige et vandfald løbe ud i havet? Tag derfor endelig hertil, da det ikke tager meget mere end et kvarter fra lufthavnen.

Gasaldur, mulafossur færøerne

Selvom det er de færrreste, der rejser til Færøerne om vinteren, kan vandfaldet varmt anbefales under en vintertur. Det er et helt andet syn, der venter. Jeg vendte tilbage i februar 2022 og blev mødt af dette helt fantastiske syn på en meget blæsende dag!

Vandfald på Streymoy

Fossá

Den største ø på Færøerne er Streymoy. Det er her, Tórshavn ligger. Cirka 40 minutters kørsel nord for hovedstaden finder man det højeste vandfald på Færøerne, Fossá. Det er 140 meter højt og bruser ned ad fjeldsiden i to ret imponerende sektioner. Det er muligt at hike op til den første sektion.

Vandfald Fossa Færøerne

Det er lidt tricky og kræver, at man ikke har højdeskræk. Da det hurtigt bliver mudret på ”stien” derop, anbefaler vi ikke, at man gør det, hvis det har regnet meget, da man ellers let skrider.

Fossa vandfald

Det er en af de største attraktioner på Streymoy. Det fantastiske ved vandfaldet er, at det ser meget forskelligt ud fra årstid til årstid. Om sommeren er det grønt og frodigt – og om vinteren er det brusende og råt med brunlige nuancer eller snedække. Det er et vandfald, der skal opleves, når du rejser til Færøerne.

Saksun

I den lille bygd Saksun, finder man også et ret flot og imponerende vandfald, når det har regnet. Første gang vi var der tilbage i oktober 2018 havde det regnet meget op til. Vandfaldet brusede derfor på meget imponerende vis!

Saksun

Knapt så imponerende var det her anden gang ved vores besøg i starten af juli, hvor det var begrænset, hvor meget det havde regnet. Det er dog stadig et meget flot vandfald, som bidrager godt til det smukke landskab og den imponerende bugt.

Læs også: Saksun Færøerne: Det måske smukkeste sted på Jorden

Vandfald på Eysturoy

På Færøernes næststørste ø, Eysturoy, finder man også et rigtig fint vandfald. Det er naboøen til Streymoy og er forbundet med en bro. Det er derfor nemt at komme dertil.

Læs også: Rejseguide Færøerne: Oplevelser på Eysturoy

Vandfaldet finder du i Eidi, som er en lille bygd på den nordlige del af øen. For at finde vandfaldet skal du sætte GPS’en til campingpladsen (som tidligere har fungeret som fodboldbane) og vandre langs med fjeldet, til du når kysten. Det tager 5 minutter, fra du er steget ud af bilen, til du ser vandfaldet.

Eidi

Det er et ret imponerende sted, som vi anbefaler alle at tage forbi. Vandet har en ganske særlig farve, som giver et ekstra spil til fjeldets mørke og grønne (eller orange i efteråret) farve. Det kan være ret glat, så vær påpasselig, når du går rundt.

Eidi

Vil du være den første til at modtage nye blogindlæg, tilbud på plakater og lignende? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev herunder!

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv en kommentar til indlægget

  1. Cirkeline siger:

    Åh, hvor lyder det bare helt fantastisk! Vi har selv besøgt Færøerne, og vi drømmer om at komme tilbage – forhåbentligt i slut 2021! Lad os krydse fingre for et meget bedre rejseår i 2021, så vi kan komme ud i verden igen! 🙂

    Kh. Cirkeline // RejsRejsRejs

    Du er velkommen til at læse vores tips til Færøerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *