Bali er kendt for at være et paradis med flotte risterasser, imponerende templer og kulturelle oplevelser. Men det ligger langt væk, og virker som en destination, der kun er mulig for oplevelsesrejsende som familien Beha i ”Kurs mod fjerne kyster” at besøge – Men det er det ikke.
Efter netop at have set ”Kurs mod fjerne kyster” og hørt bekendte berette om flotte strande og smuk natur, besluttede vi os i sommeren 2017 for at tage 14 dage til Bali.
Hvor dyrt er det at rejse til Bali?
Vi elsker backpacking og at planlægge vores rejser selv. Så vi valgte også selv at planlægge rejsen til Bali. Af denne grund blev det ikke særlig dyrt. For 2 flybilletter og 12 overnatninger med morgenmad for 2 os begge gav vi i alt 12.000 kroner, hvilket vi synes er billigt 😊
Derfor er vores bedste tip, at du bruger et par dage på at kigge på flybilletter og overnatninger. Det er meget billigere end at gøre det gennem rejsebureauerne 😊
Hvordan booker man sin rejse til Bali?
Vi bruger altid rejsesøgemaskinen travelmarket.dk til at finde vores flybilletter. Vi synes, det er den bedste rejsesøgemaskine, man kan bruge. Den gennemsøger nettet for de billigste flybilletter. Hvis du er heldig, får du flybilletterne til en rigtig god pris.
Et godt tip: Husk at slette cookies inden du søger efter flybilletter, da de kan have indflydelse på prisen.
Til overnatninger bruger vi altid booking.com, da vi finder den meget brugervenlig. Hvis du ofte bruger sitet, vil du blive tilbudt diverse deals, nedslag i prisen og gratis overnatninger. På Bali var halvdelen af vores overnatninger gratis på grund af fordelene fra Booking.com 😊
Hvis du gerne vil spare 10% på dit næste ophold gennem booking.com, kan du booke gennem linket her.
Hvilke oplevelser er der på Bali?
Bali er et paradis, og byder på mange spændende oplevelser og aktiviteter. Vi kunne ikke nå dem alle, men nåede dog at se en del alligevel.
1. Turtle Conservation and Education Centre, Serangan
Mia elsker skildpadder, og har også en skildpadde tatoveret på armen. Derfor skulle vi naturligvis også forbi Turtle Conservation and Education Centre på Serangan cirka 20 minutters kørsel fra Sanur.
Personalet på centeret er passionerede omkring beskyttelse af skildpadderne på Bali. Det er et lille center, og personalet tager rundt på strande på hele Bali for at samle æg, så de kan ruges ud i sikre omgivelser. De køber dem af lokale fiskere, inden de når at sælge dem videre på det sorte marked.
Da vi ankom til centeret var vi så heldige, at der for få dage siden var udklækket en rede. Det vrimlede derfor med skildpaddeunger i bassinerne. Vi valgte at ”adoptere” en skildpadde for at støtte deres arbejde – du får fri entre, men kan donere en skilling ved bl.a. at ”adoptere” en skildpadde og sætte den ud på den lokale strand.
Den oplevelse må du ikke snyde dig selv for, når du rejser til Bali.
2. Dykning ved Manta Point
Bali er et af de steder, hvor der er stor chance for at spotte manta rays (djævlerokker). Der er helt op til 60-70% chance for at se dem ved Manta Point ud for Nusa Penida ved Bali.
Hvis du kan lide at dykke anbefaler vi, at du tager med på et dyk for at spotte giganterne – han dykkede med Crystal Divers i Sanur. Du kan læse mere om dykkerstedet her.
3. Trekking og solopgang på Mount Batur
Hvis du godt kan lide at udfordre dig selv fysisk, er trekking op ad Mount Batur noget, vi gerne vil anbefale dig. Bor du i nærheden af Sanur, bliver du hentet af en chauffør klokken 02.00 om natten. Ankomst er lidt før 04.00, og når der er samlet tilstrækkeligt med trekking-glade turister, begiver man sig ad små og ujævne stier op ad Mount Batur. Undervejs går man forbi lokale marker med chili, tomater og andre lækre afgrøder.
Vi valgte den korte tur, så efter halvanden times gåtur stoppede vi ved et udsigtspunkt, hvor det var meningen, at vi skulle have set den smukkeste solopgang. Desværre for os regnede det den dag, men på toppen fik vi dog fornøjelsen af underholdende aber.
Et godt tip: Husk rigeligt med væske og snacks. Det er varmt, luften er tynd og det går stejlt opad.
4. Dagstur med chauffør: Tegalalang, Ulun Danu Beratan Temple og kaffeplantager
En af de sidste dage på Bali valgte vi at hyre en chauffør for 300 kroner fra formiddag til sen eftermiddag for at tage os til to af de helt store seværdigheder på Bali.
Tegalalang risterrasser: Disse risterasser byder på en smuk udsigt over rismarkerne, som er placeret i en trappeform med ris, der gror på hvert trin. Rundt om vokser der palmer og andre tropiske planter, hvilket gør det til en fantastisk naturoplevelse. De er med på UNESCO’s verdensarvsliste.
Ulun Danu Beratan tempel: Vandtemplet ligger ved søen Lake Bratan i bjergene nær Bedugul. Det er et af de største på Bali, og blev bygget i 1663. Templet er dog ikke stort i sin fysiske størrelse, men er stadig et betagende syn med omgivelserne taget i betragtning.
Kaffeplantager: Bali er kendt for deres kaffe og særligt deres Luwak kaffe, som siges at være verdens dyreste kaffe. Kaffeplantagerne vi kom forbi, var dog ikke plantager, som vi havde forestillet os, men nærmere en mindre park med anlagte stier. Lokale viste os planterne og fortalte om bønnerne. Undervejs var der smagsprøver med både kaffe og te.
Hvis du vil smage den lokale kaffe og te, er det noget for dig. Det er gratis at besøge plantagerne, men de forventer til gengæld, at man køber en ting eller to i deres kaffe-/teshop 🙂
Godt at vide om Bali
Vejret: Den tørre sæson ligger fra april-september. Her er der højsæson på Bali, og derfor er det også på det tidspunkt, at det er dyrest at rejse dertil. Vil du have billige flybilletter, kan det godt betale sig at rejse til Bali i regnsæsonen fra oktober – marts. Her er der lavsæson på Bali, men fordelen er, at alt er billigere og det er samme er dine flybilletter.
Vaccination: Ved rejser til Bali anbefales det, at du tager kontakt til din læge og forhører dig om påkrævede vaccinationer.
Valuta: På Bali bruger de møntfoden rupiah. 1.000 Rp. svarer til cirka 0,50 danske kroner. Du kan hæve i de store byer på Bali. Hav dog altid et ekstra betalingskort med.
Visum: Hvis du har ankomst og afrejse fra Denpasar lufthavn (Ngurah Rai Airport) på Bali, behøver du ikke udfylde en ansøgning om turistvisum samt betale et visa gebyr ved ankomst i lufthavnen. Så får du et frit turistvisum, der er gyldigt i 30 dage. Husk at være i besiddelse af en gyldig returbillet og et pas, der er gyldigt i mindst 6 måneder efter forventet udrejse.
Hvis du vil vide mere om visumregler på Maldiverne, kan du tjekke Udenrigsministeriets hjemmeside.
Hej I to,
Tak fordi I deler af jeres fede oplevelser – jeg er ny læser, men er vild med jeres skriv.
Jeg rejser inden længe til Bali i tre uger og vil høre om I tilfældigvis ved, hvornår på året det er muligt at adoptere en skildpadde som I gjorde? Jeg har besøgt hjemmesiden til stedet hvor I var, men kan ikke læse mig frem til denne info på deres side, men efter jeres fortælling er jeg simpelthen nødt til at prøve det
God sommer.
Hej Sarah!
Velkommen til – super dejligt, at du kan lide det, du læser 🙂
Vi besøgte Bali i juni måned – og da vi besøgte stedet var der planlagt udrugninger de næste maaaange uger frem. Så tager du dertil nu her, burde du kunne være heldig at få lov til at adoptere en skildpaddeunge. Chancerne er i hvert fald rigtig gode for det 🙂
Og rigtig god tur til Bali!
Mange rejsehilsner
Mia / Backpacking The World