Australien

Rejserute Sydney til Brisbane: Gratis oplevelser og overnatningssteder

Hvis du som os vælger at leje en bil og tage på roadtrip langs østkysten med start i Sydney, har vi nogle gode fifs til gratis oplevelser og gratis (eller næsten) gratis overnatningssteder undervejs på ruten fra Sydney til Brisbane.

Vi vil ikke lægge skjul på, at ruten fra Brisbane til Cairns (og hvis der er tid, så også lidt længere nord for Cairns), er den del af rejsen til Australien, vi har set mest frem til – og hvor vi regner med at skulle opleve mest. Dog har ruten mellem Sydney og Brisbane givet et positivt indtryk – og vi er blevet overraskede over, hvad strækningen har at byde på.

Hvilke steder skal du besøge fra Sydney til Brisbane?

1. Kør fra Sydney til Frazer Beach

Efter blot en enkelt aften i Sydney (ja, vi er desværre ikke så meget til storbyliv), valgte vi at køre videre til Frazer Beach gennem Bouddi Nationalpark, da vi kunne på Google Maps kunne se, at der var nogle flotte strande. Vi fandt frem til MacMasters Beach, som er en del af nationalparkens coastal walks.

Vi tog ikke en svømmetur, selvom det var fristende. I vandet ud for stranden er der både hajer og giftige gopler, så vi sprang lige pænt over 🙂

Vi ville gerne have taget på vandreturen, men det var simpelthen for varmt at gå 8 kilometer den ene vej for at gå den samme rute tilbage igen. Desværre.

Vi havde MacMasters Beach stort set for os selv 🙂

Derefter fortsatte vi til Frazer Beach i Frazer Park for at få en billig og naturskøn overnatning. Vi troede, det var gratis. Men, det viste sig at koste på den anden side af 40 dollars for 2 mand. Vi valgte dog sammen med nogle andre overnattende biler at blive holdende på parkeringspladsen til stranden (og ikke ved campsitet) – og da ejeren ikke var der, slap vi med at betale blot 8 dollars for natten 😉

Frazer Beach er meget smukt, og her er både wallaby, kaniner og et væld af fugle. Det var simpelthen så dejligt!

Vi kørte sammenlagt omkring 150 kilometer den dag 😊

2. Kør fra Frazer Beach til Port Macquire

Efter en rigtig dejlig nat med smuk stjernehimmel og flot solopgang ved Frazer Beach kørte vi videre til Port Macquire (en distance på 282 kilometer) for at besøge Koala Hospital. (Du kan også gøre holdt ved Forster, som vi bagefter fandt ud af, skulle være et rigtig dejligt sted).

Koala Hospital er gratis at besøge, og er du der klokken 15, kan du komme på en guidet tur rundt. Det er et lille sted, som er baseret på donationer. Forholdene er rigtig fine, og vi kunne virkelig fornemme, at de frivillige går op i koalaernes ve og vel.

De fleste af koalaerne, der bliver bragt til hospitalet, bliver genudsat i naturen, når de er kommet sig igen (enten efter påkørsler eller sygdom). Et besøg til stedet er en god måde at se og få en forståelse for koalaers liv på. Du må dog ikke forvente at se dem vågne, da de sover 20 timer om dagen for at fordøje maden 😉

Hvis du har lyst, kan du tage videre på et dolphin cruise – der ligger mange både i havnen, der arrangerer sådanne ture. Vi ville rigtig gerne have været det, men der var først et cruise igen ved solnedgang, og vi ville helst ikke sove i Port Macquire 😊 Gå også gerne langs deres promenade, som er super flot!

Overnat i Roses Park Rest Area

Hvis du har mod på at køre videre efter Port Macquire, kan vi varmt anbefale dig at køre til Roses Park Rest Area, som er gratis. Det er intet andet end græs og et toilet i et skur, og er derfor ret primitivt.

Men, hvis du har det fint med det, og gerne vil gemme pengene til fede oplevelser senere i stedet, kan vi varmt anbefale at køre hertil.

Det ligger små 2 timer fra Port Macquire.

3. Kør ad Waterfall Way og videre til New Italy Rest Area

Vi valgte at køre hele vejen til Roses Park Rest Area, fordi vi også havde set, at der inden for både en halv og en hel times kørsel derfra langs Waterfall Way ville være flere flotte vandfald (deraf navnet på vejen).

Vi havde Dangar Falls helt for os selv.

Stå gerne tidligt op og kør senest klokken 08. Så har du Dangar Falls, som ligger 20 minutters kørsel fra overnatningsstedet, helt for dig selv.

40 minutters kørsel fra Dangar Falls finder du Ebor Falls, som er et endnu større vandfald. Du kan dog kun beskue det fra afstand – men det gør ikke oplevelsen mindre fantastisk 😊

 Begge vandfald er gratis at besøge.

Du kan også besøge Crystal Shower Falls, som skulle være endnu vildere. Vi så det dog ikke, da stien bagom vandfaldet var lukket på grund af faldende klippesten.

Efter at have set vandfaldene kørte vi videre til New Italy Rest Area, som er et gratis campsite. Udover at den er gratis, kan du også være heldig at se vilde kænguruer der – og det var med til, at vi valgte at holde ind der for natten 😊

Og ja, vi så en kænguru! Der er fine toiletforhold, og pladsen er af asfalt, hvilket er at foretrække frem for græs.

Det er også her, vi havde vores absolut hyggeligste aften. Vi mødte en sød dansk familie (manden var oprindeligt fra Rødding – til jer der ikke ved det, er det tæt på, hvor vi kommer fra), som skulle køre 2 måneder rundt i Australien. De havde begge rejst meget som yngre, så det fik vi hurtigt en hel aften og lidt af nattetimerne til at gå med at snakke om 🙂

4. Kør fra New Italy Rest Area til Gold Coast

Hvis ikke du er den store surfertype, og derfor ikke har behov for et smut ind til Byron Bay, kan du fint vælge at køre videre til Gold Coast. Her er strand med det fineste hvide sand så langt øjet rækker. Dyb tæerne i det klare vand og fortsæt derefter ind til Skypoint Observation Deck, hvor du får den vildeste udsigt over Gold Coast – når ud ser udsigten, forstår du hvorfor, byen hedder, som den gør 😊

 Det er virkelig et must see! Det koster 25 AUD per person at komme derop 😊

Vi ville gerne have fortsat til Brisbane til et udsigtspunkt udover byen, men da vi ankom var der massiv kødannelse på grund af et færdselsuheld, så vi måtte i stedet fortsætte direkte til vores overnatningssted Dayboro Showground Camping 45 minutters kørsel fra Brisbane.

Stedet her koster 15 AUD for et unpowered site for 2 personer. Toiletbygningen ser mere eller mindre ny ud – så trænger du ligesom os til et bad, kan vi varmt anbefale dig at køre hertil 😊

Vi har valgt ikke at køre tilbage til Brisbane, men fortsætter i stedet til naturskønne Noosa Heads 🙂

Vi håber, indlægget har givet dig lidt inspiration til planlægningen din tur mellem Sydney og Brisbane.

Vi har også skrevet et indlæg om, hvor du kan overnatte med campervan i Sydney:

Her skal du overnatte med din campervan i Sydney

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *