Australien

Her skal du overnatte med din campervan i Sydney

Sydney kan ved førsteøjekast virke ret overvældende (især hvis du starter ud med at køre i en campervan i venstre side). Men til trods for massiv trafik og kørsel i venstre side er det faktisk muligt at finde en ”campingplads” med ro og kig til stjernerne.

Da vi ankom til Sydney, var noget af det første, vi skulle have styr på at hente vores fine campervan ”Star Dust” hos Spaceships Rentals for derefter at finde et sted for natten. Og hvor skulle det lige være?

Hvor skal du overnatte med campervan i Sydney?

Vi havde på forhånd tjekket nogle campgrounds ud via Spaceships Rentals’ egen app. Her var vi faldet over Sheralee Tourist Caravan Park i forstaden Rockdale, som for os virkede til at være den bedste mulighed, hvis du lige er ankommet, og derfor har brug for lidt ekstra komfort og tryghed.

Det koster 35 AUD per nat for en plads uden mulighed for tilkobling til elektricitet og 40 AUD for en plads med muligheden. Vi ankom sent på eftermiddagen, og derfor var der kun pladser tilbage med tilkobling til elektricitet – så vi betalte 40 AUD for en nat 😊

Det skal dog siges, at der både er mulighed for at komme i bad (med varmt vand), få vasket tøj samt lave mad i et simpelt, men fint køkken. Det forklarer prisen, som beliggenheden naturligvis også har en indflydelse på 😊  

Hvordan kommer du fra Sheralee Tourist Caravan Park til centrum af Sydney?

Fra Sheralee Tourist Caravan Park til Rockdale Station er der kun cirka 15-20 minutter til fods. Her kan du tage toget ind til centrum af Sydney, som går flere gange i timen.

Da vi ankom på en søndag, kunne vi med køb af et OPAL Card køre alt det vi ville med tog til og fra Sydney for blot 2,70 AUD. Desværre skal der dog minimum tankes for 10 AUD – men har du flere dage, er det jo perfekt.

Vi kan varmt anbefale at stå af på stationen Martin Place, da du dermed kan gå til Sydney Opera House (Operahuset) og Sydney Harbour Bridge på bare et kvarter. Det var super fedt! Tag gerne derind, så du er der cirka klokken 07, hvor solnedgangen indtræder. Den klæder både Operahuset og broen rigtig godt 😊

Solnedgang over Sydney Harbour Bridge – det var helt fantastisk!

Et rigtig godt tip, hvis du lejer en campervan: Hvis du skal køre i og udenfor Sydney, er det en rigtig god ide at købe et eMU Pass. I og omkring Sydney er der nemlig vejskatter på de mest anvendte veje. De bliver opkrævet automatisk via nummerpladen, og tilmelder du dig ikke et eMU Pass kan du risikere at få en bøde + et administrationsgebyr af dit udlejningsselskab.

Når du tilmelder dig med din og bilens oplysninger, bliver vejskatterne automatisk trukket fra dit kort – og du slipper for bekymringer og bøder og gebyrer 😊 Du kan finde mere om det her: www.service.nsw.gov.au/transaction/order-casual-emu-pass

Læs også gerne: Guide Australien: Sådan finder du en billig campervan

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *