Australien

Guide: Det kan du opleve i Cairns

Cairns er med sin fantastiske beliggenhed midt i naturens pragt en skøn destination for rejsende, der elsker natur. Her kan du opleve alt lige fra koralrev til regnskov, der er med på UNESCO’s naturarvsliste. Med andre ord; du kommer ikke til at kede dig i Cairns!

Efter tre ugers roadtrip langs den australske østkyst overnattede vi en uge på hostel i Cairns (Globetrotters International). Det var en rigtig god beslutning, for herfra kunne vi tage på udflugt til både regnskov og koralrev.

Hvad kan du opleve i Cairns?

1. Dykning og snorkling på Great Barrier Reef

Vi vil vove den påstand, at du ikke kan tage til Cairns uden også at snorkle eller dykke på Great Barrier Reef. Det berømte rev er verdens største levende organisme, og er så stort, at man kan se det fra rummet – det i sig selv bør være grund nok til en dagstur eller to derud!

Når du bestiller en dagstur med snorkling eller dykning på revet anbefaler vi, at du booker en tur til outer reef. Det forholder sig nemlig desværre sådan, at de nærmeste rev har taget så meget skade af blegning og bådtrafik, at de nærmest er helt døde.

Der går ikke særlig mange både til outer reef, da det er en længere og dyrere tur derud. Til gengæld har revene det godt, og der er noget for dig at se derude. Vores båd sejlede blandt andet til Milln Reef, som er et af de yderstliggende rev.

Det koster cirka 189 dollars per mand for snorkling og gerne +50 dollars for hvert dyk, man gerne vil have. Det er ikke billigt – men, hvornår kommer du til Cairns og Great Barrier Reef igen? 😊

Hvis ikke du er en vandhund, kan du også komme på et scenic flight udover revet. Det koster dog kassen sammenlignet med, hvad vi gav ved Airlie Beach. Så hvis du kommer derned af, vil vi hellere anbefale dig at gøre det der 😊

2. Vandfald og marked i Kuranda

Blot 30 minutters kørsel fra Cairns ligger Kuranda, som er en lille markedsby med masser af lækre souvenirs i god kvalitet samt forskellige aktiviteter som Butterfly Sanctuary og Koala Gardens. Udover en hyggelig markedsby finder du cirka 5 minutters kørsel derfra et prægtigt vandfald – Barron Falls. Det er naturligvis flottest, når der har været et regnskyl eller to.

Du kan enten selv køre derud eller booke en tur med det gamle tog, som også holder stop ved vandfaldet.

3. Køl ned i lagunen

Det kan blive rigtig varmt i Cairns og sammen med den høje luftfugtighed render sveden bogstaveligt af dig. Har du ikke mulighed for at blive kølet af i en pool på et hostel, kan du tage ned i lagunen tæt ved esplanaden. Det er populært blandt lokale og turister – vi vil dog gøre opmærksom på, at der er en del klor i vandet 😊

4. Gåtur på esplanaden

Langs vandet i Cairns finder du esplanaden, som er en rigtig dejlig og luftig gåtur i Cairns’ ellers luftfugtige klima. Udover at være en dejlig gåtur, kan du også være så heldig at se pelikaner!

Hvis du kombinerer gåturen med din søgen efter et sted at få aftensmad, kan du ved skumring opleve flyvende hunde i hundredvis, der er på vej ud for at jage – det er et vildt syn!

6. Shopping på aftenmarkedet

Når du nu alligevel skal ned i byen for at spise aftensmad, kan du slå det sammen med en tur ned på aftenmarkedet (Night Market), som åbner klokken 16.30 hver dag. Her finder du alt lige fra kvalitetssmykkebutikker og glaspustere til massagesteder og souvenirbutikker. Det er et super hyggeligt marked, som du sagtens kan bruge flere timer på 😊

Udover de ovenstående har du også mulighed for at tage til Daintree Rainforest og Cape Tribulation, hvor regnskov og koralrev møder hinanden. Vi ville selv gerne have været deroppe med bilen, men på grund af kraftigt regnfald i flere dage, blev flere veje oversvømmet – og det hverken måtte eller turde vi køre igennem 😊

Vi håber, du kan bruge vores guide til inspiration til din rejse til Cairns. Du er naturligvis velkommen til at spørge, hvis du ligger inde med nogle spørgsmål.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *