Australien

Guide: 3 flotte vandfald du skal se i Northern Queensland nær Cairns

Vi kan ikke sige det nok: vi elsker naturoplevelser – og især når de er gratis. Northern Queensland er et slaraffenland for dig, der er naturelsker, og som især kan lide vandfald, da det vrimler med dem nordpå. Vi har været forbi tre af dem, og fortæller dig hvorfor, du også skal tage forbi dem på din tur langs den australske østkyst.

På vores vej fra Townsville og op til Port Douglas kørte vi flere gange forbi det ene skilt efter det andet, der skiltede efter flotte vandfald. I starten kørte vi ikke mod vandfaldene, da man i Australien aldrig helt ved, hvor langt man skal køre for at komme til den attraktion, de skilter efter. Men, ved de nævnte vandfald nedenfor blev fristelsen for stor – vi måtte bare se dem 😊

Murray Falls i Girramay National Park

51 minutters kørsel syd for Mission Beach ligger Murray Falls i Girramay National Park. Det er blandt de flotteste vandfald i det nordlige Queensland, og er 20-30 meter højt. Især i regnsæsonen og efter større regnskyl, står vandfaldet kraftigt og fyldigt, og er meget imponerende at kigge på.

Fra parkeringspladsen og frem til vandfaldet er der cirka en 5-minutters gågang til to platforme, hvor du har en fantastisk udsigt til vandfaldet. Du må ikke bevæge dig uden for platformene, da der er meget glat – faktisk så glat, at mere end 10 mennesker har mistet livet i forsøget på at komme tættere på vandfaldet!

Hvis du kører rundt i Australien (reklamelink) i marts, er der rigtig god chance for, at du kommer til at have vandfaldet helt for dig selv – det havde vi, hvilket var rigtig fedt! 😊

Josephine Falls I Woonoorooran National Park

En times kørsel syd for Cairns via Bruce Highway ligger Josephine Falls, som er endnu et vandfald, vi blev fristet til at tage forbi. For at komme til vandfaldet fra parkeringspladsen, skal du gå 700 meter langs en sti gennem regnskoven – turen til vandfaldet er rigtig flot, og undervejs ser du gecko’er, flotte planter og bush turkeys.

Det er faktisk en smule eventyrligt at gå gennem regnskoven til vandfaldet, fordi omgivelserne er så flotte 😊

Vandfaldet har tre fald, og efter et større regnskyl er vandfaldet meget kraftig og imponerende. Det skulle dog også være rigtig smukt, hvis ikke endnu smukkere, når der er faldet knapt så meget regn.

Du har mulighed for at se det fra tre forskellige platforme 😊

Barron Falls i Kuranda

Blot 40 minutters kørsel nord for Cairns ligger Barron Falls, som er blandt de største og mest imponerende vandfald, vi har set på vores rejser rundt om i verden. Det er 125 meter højt og 259 meter bredt, og er mest imponerende, når det står i fuld flod i regnsæsonen.

Vandfaldet er besøgt af mange tusinde hvert år, og derfor skal du være heldig, hvis du skal have det for dig selv – vi var der to gange, og begge gange var det godt besøgt.

Du kan vælge selv at køre dertil i din lejede bil (reklamelink) eller tage turisttoget til Barron Falls Railway Station. Turisttoget er dog populært blandt kineserne – så har vi ikke sagt for meget😉

Fra parkeringspladsen til udsigtsposten skal du gå 10-15 minutter langs en sti, som desuden er kørestolsvenlig.

Efter dit besøg ved vandfaldet kan du køre op til Kuranda, som er en lille hyggelig markedsby med lokalt håndværk og kunst. Det er et super hyggeligt sted, og du kan nemt få mange timer til at gå deroppe 😊

Er du nysgerrig på oplevelser i Australien? Så læs med her:

Airlie Beach: Flyv over Great Barrier Reef og sejl blandt Whhitsunday Islands

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *