Australien

Den australske østkyst: Derfor skal du lægge vejen forbi Noosa Heads

Hvis du ligesom os ikke kan få nok af smuk natur og flotte badestrande, skal du tage et smut forbi Noosa Heads undervejs på dit roadtrip langs den australske østkyst. I indlægget her forklarer vi nærmere, hvorfor du ikke må køre udenom Noosa Heads.

I Noosa Heads, som ligger 135 kilometer nord for Brisbane, finder du både paradisiske strande og mangroveskov såvel som shopping og massevis af restauranter. Der er lidt for enhver smag i en af Australiens mest populære feriedestinationer.

Stå tidligt op og tag på morgentur i Noosa Nationalpark

Noosa Heads byder som mange andre steder i Australien på en nationalpark. Men, hvad der er særligt ved denne nationalpark er, at du kan gå langs kysten på den såkaldte ”coastal walk”. Den er i alt 5,4 kilometer lang, og starter ved Noosa Main Beach og slutter ved Sunshine Beach.

Vi valgte at starte længere oppe ved parkeringspladsen lige ud til starten af nationalparken og sluttede turen ved Fairy Pools, som var det, vi allerhelst ville se på turen (der var dog lukket for adgang – uheldigvis).

Om morgenen (vi snakker omkring klokken 06), er der ikke mange turister, men primært lokale løbere og ikke mindst surfere. Det er derfor et rigtig godt tidspunkt at gå turen på – og så er temperaturen også til at holde ud på det tidspunkt af dagen 😊

Undervejs på Coastal Walk kommer du forbi Boiling Pot Lookout, Dolphin Point Lookout (vi så desværre ikke andet end både og surfere), Granite Bay, Fairy Pools og Hell’s Gates. Hvis du er heldig, kan du også spotte koalaer undervejs. Men, så heldige var vi desværre ikke.

Det er en rigtig flot og scenisk tur, som kan gennemføres af alle 😊 

Udforsk mangroveskoven og kig efter rokker i floden

Udover en flot kyststrækning byder Noosa Heads også på Mangrove Boardwalk, hvor du kan se alt lige fra farverige krabber og vandmus til forskellige fugle.

Vi havde det hele for os selv, og vi fik lidt på fornemmelsen, at det er en overset oplevelse i Noosa Heads. Så hvis du godt kan lide at kigge efter makroliv, fugle og generelt bare er et naturmenneske, så kan vi anbefale Mangrove Boardwalk.

Efter mangroveskoven gik vi ud på broen over floden, som ligger lige ud til mangroveskoven. Dette kan vi varmt anbefale at gøre, da floden byder på et meget rigt marineliv. Vi så mange forskelligt fisk og på et tidspunkt var vi så heldige at se op til 5 rokker på samme tid. Det havde vi slet ikke regnet med – så set endelig tid af til at kigge ned i floden 😊

Hvad kan du ellers lave i Noosa Heads?

Hvis du er en vandhund, kan du bruge dagen på Noosa Main Beach, som er en rigtig flot og fin strand. Vær der dog ikke henover middag, da solen i Australien er MEGET stærk. Brug også gerne faktor 50 (det gør de lokale også) for at undgå at blive solbrændt.

Vi har også fået at vide, at der er mulighed for at sejle i kajak på Noosa River. Det nåede vi desværre ikke, men det skulle være rigtig fedt, da der er mulighed for at se skildpadder 😊

Læs også: Rejserute Sydney til Brisbane: Gratis oplevelser og overnatningssteder

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *