Australien

Bundaberg: Oplev Great Barrier Reef og vilde australske dyr

Bundaberg er i sandhed et uopdaget paradis, der byder på vilde dyr, flot natur og vigtigst af det hele: den sydlige del af Great Barrier Reef. Hvis du tager på roadtrip langs østkysten, må du under ingen omstændigheder snyde dig selv for et par dage i Bundaberg, som vi har forelsket os helt og aldeles i.

Det var lidt af et tilfælde, at vi fandt vej til Bundaberg. Vi havde egentligt planlagt at tage til Fraser Island, men da vi kom dertil, syntes vi, det var for dyrt i forhold til, hvad vi ville få ud af det. Undervejs havde vi set skilte omkring Mon Repos, som er et af de steder i Australien, hvor skildpadder kommer op på stranden og lægger æg.

Det ville vi frygteligt gerne have set, men aftenturene var selvfølgelig fuldt booket de næste dage frem 😊 Ved en hurtig google søgning fandt vi frem til Bundaberg, som har Great Barrier Reef liggende lige ud i baghaven med ture til smukke Lady Musgrave Island – der skulle vi selvfølgelig til!

Hvad kan du opleve i Bundaberg?

Bundaberg lyder på navnet umiddelbart ikke så spændende, men denne by må virkelig ikke undervurderes. Nok er de rigtig glade for øl og rom, og har også et bryggeri, men byen byder også på meget mere end det.

1. Overnat ved Farmways Caravan Park og se mælkevejen

Hvis du ligesom os altid er på jagt efter den næste flotte og autentiske naturoplevelse, så skal du unde dig selv at overnatte ved Farmways Caravan Park. Det er en meget lokal og lidt afsides campingplads med faste beboere og stort set ingen turister (vi var de eneste backpackere).

Men, ejerne og beboerne er rigtig søde, og spørger ind, hvis de kan se, man er lidt forvirret 😊 Her vrimler det med papegøjer, og hvad bedre er, at du i de sene aftentimer kan se mælkevejen.

Byen ligger 16 kilometer væk, og da campingpladsen ligger ude på landet, er der intet lys, hvilket giver gode muligheder for at se den smukke mælkevej 😊 Vi brugte flere timer på beskue og tage billeder af den 😊

En overnatning med campervan koster 10 dollars per mand per nat.

2. Tag på dagstur til Lady Musgrave på Great Barrier Reef

Hvad mange ikke ved er, at Great Barrier Reef starter i området omkring Bundaberg. Ud for Bundaberg ligger det, der hedder Lady Musgrave, og er en oplevelse, du (ifølge os) ikke kan komme udenom.

Det vrimler med skildpadder ved Lady Musgrave Island.

Der arrangeres heldagsture derud, som inkluderer en glass bottom boat tour, en guidet gåtur rundt på Lady Musgrave samt 2-3 timers snorkling, hvor du kan se skildpadder, revhajer og store stimer af forskellige revfisk. Det er virkelig flot!

Du kan også dykke, men så kommer du ikke med på glass bottom boat tour og den guidede gåtur rundt på Lady Musgrave 😊

Vi fik indtryk af, at der ikke er særligt mange turister, som kender til Bundaberg. Vi mødte kun ganske få campervans, og på bådturen var vi ikke mere end en 20 stykker, hvilket er meget lidt i forhold til, at vi snakker om en heldagstur til Great Barrier Reef 😉 Så tag endelig dertil, hvis du gerne vil lidt væk fra turisterne samt have Great Barrier Reef mere eller mindre for dig selv 😊

Det koster 218 dollars for en heldagstur med snorkling og 294 dollars for en heldagstur med dykning (og snorkling). Det lyder dyrt – men det er alle pengene værd!

3. Overnat ved The Lighthouse Holiday Park og se kænguruer og papegøjer

Den anden og tredje nat i Bundaberg overnattede vi på campingpladsen The Lighthouse Holiday Park. Det ligger kun 5-8 minutters kørsel fra havnen i Burnett Heads, hvorfra bådene til Lady Musgrave sejler fra. Det er derfor en oplagt plads at overnatte ved. Få minutter efter vi ankom så vi et væld af farverige papegøjer – der var alt lige fra papegøjer i rød og grøn fjerdragt til hvid og lyserød fjerdragt. Det var simpelthen så hyggeligt 😊

Den anden aften lige inden solnedgang var vi så heldige at se hele 10 styks kænguruer på græsmarken, som vi holdt parkeret lige og ned ad. Det var lidt af en oplevelse at se dem så tæt på. Flere af dem bar på en unge i pungen, og selvom de havde bemærket vores tilstedeværelse, græssede de stille og roligt (de unge kænguruer slåssede dog, hvilket var lidt af en oplevelse at iagttage).

Det koster 28 dollars per nat for et unpowered site. Til gengæld er faciliteterne helt i top, og vi synes, vi fik valuta for alle pengene 😊

4. Se skildpadder lægge æg ved Mon Repos

Hvis du ved, hvornår du ankommer til Bundaberg, vil vi klart anbefale dig at booke en tur, hvor du kan se skildpadder lægge æg ved Mon Repos, som ligger 20 minutters kørsel fra Bundaberg. Det er Mon Repos Turtle Encounters, som arrangerer turene, der foregår fra november til og med slutningen af marts. Vi ville rigtig gerne have været på sådan en tur, men alt var fuldt booket.. Så book gerne en uge i forvejen – for alle de lokale siger, det er en rigtig god og lærerig oplevelse 😊

Du kan læse meget mere om oplevelser i Australien her.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *