Australien

Airlie Beach: Oplev vilde krokodiller på Proserpine River

Området omkring Airlie Beach har det hele og mere til. Ikke nok med, at du kan opleve Great Barrier Reef og den prisbelønnede strand Whitehaven Beach, så kan du også opleve krokodiller helt tæt på i vilde omgivelser på Proserpine River.

Vi havde tre dage i Airlie Beach, og på tredjedagen havde vi besluttet os for at booke en Crocodile Safari på Proserpine River – for altså, vi synes jo ikke, vi kan rejse hele vejen til Australien uden også at se krokodiller i deres vilde habitat 😊 Så det skulle vi altså!

Hvor ligger Proserpine River?

Proserpine River ligger ikke langt fra Airlie Beach, og er kun en halv times kørsel derfra cirka. Det var meget overraskende for os, da landskabet er noget helt andet end ved kystnære Airlie Beach, som er domineret af strand og palmer.

Her ses nogle friske krokodillespor 🙂

Proserpine River er det stik modsatte af strandene ved Airlie Beach, og er omgivet af mangroveskov. Der er derfor langt flere insekter, en lidt højere luftfugtighed og så findes der en masse dyreliv, som du ikke oplever inde ved Airlie Beach – som f.eks. krokodiller 😊

Hvad består en Crocodile Safari af?

Safarien starter klokken 10 lige uden for Proserpine River. Du bliver enten hentet på eller lige i nærheden af dit overnatningssted, og så kører de dig hele vejen derud og hjem igen 😊 Safarien starter med en 2 timers bådtur på floden, hvor du sammen med en garvet ”croc spotter”, prøver at spotte krokodiller langs bredden – både de helt små og de helt store.

Undervejs bliver der fortalt en masse facts om krokodiller, som du helt sikkert ikke vidste noget om, inden du bookede safarien (og som vi desværre ikke kan huske alle af – men spændende var det!).

Vi var lidt uheldige at ankomme i udklækningssæsonen, så hunnerne har det med at gemme sig bag buskads og under skygge væk fra bredden, indtil ungerne er klækket.

… Men! Pludselig var den der. Efter mere end halvanden times søgen efter en af de helt store krokodiller, dukkede der endelig en flot hun op, som heldigvis også viste sig at være glad for at blive fotograferet 😉

Vi havde egentligt accepteret, at naturen ikke ville vise sig fra sin gode side, da den så pludseligt dukkede op. Det var en helt fantastisk oplevelse – for sådan helt ærligt, så er det jo ikke det samme som at se dem i zoo, og de helt små krokodiller på bredden, var heller ikke helt det samme som at se den store 😊

Denne er cirka 2-3 år gammel 🙂

Efter sejladsen står den på en halv times frokost med diverse salater og flere slags kød. Derefter bliver du kørt ud i mangroveskoven i en times tid, hvor der bliver fortalt lidt af hvert om wallabee’s, paperbark trees, mangrovetræer og meget mere.

Krokodillerne var selvfølgelig toppunktet, men vores guide var god til at gøre ”skovturen” sjov og interessant 😊

Hvad koster en krokodillesafari?

Krokodillesafarien varer cirka 4 timer og koster 129 AUD per mand. Det synes vi var en helt fin pris i forhold til de gode fortælleevner og indlevelse guiderne havde. Vi kan varmt anbefale at tage på sådan en safari, når man er i Airlie Beach 😊

Andre tips til Airlie Beach: Airlie Beach: Flyv over Great Barrier Reef og sejl blandt Whitsunday Islands

Har du spørgsmål, er du velkommen til at skrive en kommentar.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *