Australien

Airlie Beach: Flyv over Great Barrier Reef og sejl blandt Whitsunday Islands

Airlie Beach er en skøn destination, hvis du gerne vil blæses bagover af store naturoplevelser. For det kan du i Airlie Beach, hvor Great Barrier Reef og Whitsunday Islands ligger lige i baghaven. Du kan med andre ord (ifølge os) ikke køre langs den australske østkyst uden at lægge vejen forbi Airlie Beach.

Efter at have dykket og snorklet på Lady Musgrave længere sydpå ved Bundaberg, var vi virkelig blevet tørstige efter flere flotte naturoplevelser. Vi besluttede os derfor ret hurtigt for, at Airlie Beach skulle nås så hurtigt som muligt, så vi kunne opleve Whitsunday Islands og den prisbelønnede Whitehaven Beach.

Hvilken tur skal du tage på for at opleve Whitsunday Islands?

Airlie Beach er en sand turistmagnet, og det mærker du også, så snart du parkerer bilen i byen. Her er turistkontorer, fede tøjbutikker, hippe restauranter og solbrune mennesker over det hele. Derfor skal du også holde tungen lige i munden, når du bliver præsenteret for de mange ture, der går til Whitsunday Islands.

Efter at have studeret flere brochurer, besluttede vi os ret hurtigt for at booke ”Fly & Cruise premium”, som inkluderede en times flyvetur over Whitsunday Islands, Whitehaven Beach og Great Barrier Reef (hvor især Heart Reef er populært) samt en bådtur med snorkling, besøg på Whitehaven Beach og udkig over Whitehaven Beach fra Hill Inlet.

Vi bookede gennem GSL Aviation til 395 AUD (cirka 1.600 kroner) per mand. Turen varer 10 timer, og med alle de oplevelser, der er inkluderet i prisen, synes vi ikke, det er dyrt 😊

Er det værd at booke en dagstur med en flyvetur?

.. JA! Du må så absolut ikke blive nærig her. Flyveturen over Whitsundays, Great Barrier Reef (og Heart Reef som er ret populært), er noget af det mest fantastiske, vi nogensinde har oplevet – og det er vitterligt uden at overdrive. Aldrig har vi set noget så smukt før; du bliver virkelig betaget, og det håber vi, skinner igennem på vores billeder 😊

Heart Reef er meget populært at se, når du er omkring Whitsundays 🙂

Vi ved ikke, om vi nogensinde kommer til at se Great Barrier Reef ovenfra igen, så derfor er det et absolut must do.

Hvad er Whitsunday Islands og Whitehaven Beach?  

Både flyveturen og sejlturen viser dig Whitsunday Islands og Whitehaven Beach, som består af 74 små og store øer, hvoraf de fleste er ubeboede og deklareret som nationalparker.

Især Whitehaven Beach på Whitsunday Island (som er den største af de 74 øer), er et trækplaster. Stranden er flere gange blevet kåret som den bedste i verden – og når den ikke bliver det, er det fordi, den er blevet kåret som den anden bedste 😊

Whitehaven Beach er 7 kilometer lang. Den består af kridhvidt sand, som indeholder 98% silica – det er det, der gør sandet så hvidt. Det er unikt for øen, og findes ikke på de andre øer 😊

Vi havde cirka halvanden time på stranden, hvor vi havde mulighed for både at slikke sol, men også at prøve at stå på paddle board. Til trods for mange stingers i vandet, skulle Steffan naturligvis prøve sine skills af 😉

Hill Inlet – noget af det smukkeste, vi har set

I slutningen af bådturen bliver du taget med til Hill Inlet, som ligger i den nordlige ende af Whitsunday Island. Her bliver du sat af båden for at gå cirka 15-20 minutter langs en sti og trapper for at nå op til tre platforme med udsigt over Hill Inlet.

Ved Hill Inlet møder der dig et syn, som du med garanti ikke har set før; takket være tidevandet i indløbet, skaber sandet og det turkisblå vand de smukkeste nuancer – som nærmest ligner mosaik. Det er meget betagende, og vi havde helt ærligt ikke lyst til at gå derfra igen 😊 Det var den bedste afslutning på en 10 timers dagstur, som vi overhovedet kunne forestille os.

Praktiske tips: Husk rigeligt med drikkevarer, solcreme, et håndklæde og gerne noget tøj, som du kan dække dine skuldre med. Der er gratis drikkevand på båden, men det smager desværre af klor. I forhold til solcremen er den stærkt nødvendig, da solen er meget hård i Australien – og især langs kysterne.

Bonusinfo: Der er snorkeludstyr, frokost, frugt samt kaffe og the inkluderet i prisen 😊

Læs også gerne:

Bundaberg: Oplev Great Barrier Reef og vilde australske dyr

Hvis du ligger inde med spørgsmål eller andet, er du velkommen til at skrive en kommentar i kommentarfeltet.

Del og like gerne vores indlæg:
fb-share-icon

Du vil måske også kunne lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.